Ons verhaal

juni 2020

De eerste woondroom

Enkele vrienden stuiten op een leefgemeenschap in moeilijkheden. Ze stellen voor om de de site over te kopen. Week na week organiseren ze plaatsbezoeken en rondleidingen om mensen warm te maken en te investeren in deze site.

14 april 2021

Bijna gelukt

Na een aantal maanden kon een groep van 30 potentiële coöperanten een bod doen op de site om hun woondroom te realiseren. Helaas bood een andere partij net iets meer.

juni 2021

Cooperavie is geboren

Met deze ervaring op zak besloot een harde kern om verder te gaan. Het werd het begin van een nieuw co-operatief. Er werd beslist om eerst de structuur en organisatie van een coöperatie rond te krijgen alvorens een andere woondroom na te jagen. 

januari 2022

Een eerste blauwdruk is klaar

Na veel overleg zijn we klaar om de fundamenten en kernwaarden van het co-operatief te delen met de achterban. Iedereen is enthousiast maar beseft dat er nog heel wat werk verzet moet worden.

14 april 2022

Het eerste Woondroom Café

Cooperavie stelt haar waarden en doelen voor aan het grote publiek. Vanaf nu nodigen we regelmatig mensen uit om hun woondromen met elkaar te delen tijdens ons woondroomcafé.

september 2022

Daar zijn de professionals

We zoeken naar hulp en steun van experten en specialisten die ons doorheen bureaucratie en cijfertjes leiden. We luisteren en passen deze waardevolle lessen zo goed als mogelijk toe. Zo leggen we de basis voor een financieel gezond en duurzaam model waar wonen en ondernemen samen gaan.

10 december 2022

BiosCoop

Om al dat vergaderen en voorbereiden af te wisselen en te betalen organiseert Cooperavie een fundraiser. We tonen een film en schuiven samen aan tafel. We hebben immers ook wat te vieren: onze statuten zijn geschreven!