Wie zijn wij

Lorelei Schaumont studeerde af als pedagoog en werkt voor een seniorenvereniging waarbij mensen bij elkaar brengen en eenzaamheid tegengaan centraal staat. Ze heeft ervaring in verschillende delen van de sociale sector als hulpverlener en een hart voor het sociaal cultureel werk.

Chris Monten is al 10 jaar coördinator van sociaal-economisch restaurant Toreke vzw. Daar wordt ze dagelijks geconfronteerd met de noden van mensen in de stad. Met haar bagage als sociologe merkt ze hoe wonen een steeds groter pijnpunt wordt. Zij heeft een groot netwerk en brengt haar ervaring als leidinggevende binnen.

Sofie Van Zeebroeck studeerde communicatiewetenschappen en is thuis in het intercultureel/internationaal samenwerken met/voor jongeren. Bij JINT vzw organiseert ze vormingen en netwerkprojecten rond maatschappelijk relevante thema’s. Ze is sterk in plannen en organiseren. Tijdens een postgraduaat Creativiteit en Innovatie leerde ze de tools om projecten co-creatief vorm te geven.

Tomas is onze ‘self-made’ handy man. Hij heeft 6 jaar ervaring met tijdelijke invullingen in Gent met als doel het sociale weefsel en participatieve buurten op te bouwen. Hij hielp leegstaande gebouwen inrichten tot ateliers en muziekruimtes. Via laagdrempelige workshops en expo’s kregen jonge ondernemers de kans om daar hun activiteiten uit te bouwen. In 2019 richtte hij zelf El Laboristo vzw op dat nu op 4 locaties inwerkplaatsen organiseert waar maatschappelijk kwetsbare jongeren oa. fietsen, elektronica en textiel kunnen herstellen.